Keuzestress: welk model inbouwdouche moet ik kiezen

Keuzestress: welk model inbouwdouche moet ik kiezen

Waar moet ik op letten bij de keuze van een inbouwdouche

Bent u. of gaat u binnenkort beginnen met de oriëntatie op een nieuwe douche of renovatie van uw badkamer en overweegt u een inbouwdouche te laten monteren of zelf te installeren?

Dan is het nuttig dit blog goed door te lezen en te bewaren!

Een inbouwdouche geeft de badkamer een luxe en modern (design)uiterlijk, met het voordeel dat alleen de essentiële onderdelen van de douche zichtbaar zijn. Alle techniek wordt namelijk achter de muur verwerkt en er zijn geen leidingen meer zichtbaar. Een inbouwdouche is met name geschikt voor nieuwe badkamers of grote renovaties, maar kan ook in een bestaande badkamer worden ingebouwd als men een extra wand plaatst.

 

Er is een grote keuze in speciale inbouw douchesets verkrijgbaar waarin alle benodigde onderdelen zijn meegeleverd. Een inbouw doucheset bevat een luxe hoofddouche (regendouche) met douchearm, een handdouche, doucheslang, en soms een inbouwmengkraan. Men heeft de keus uit 2 of 3 wegsystemen. Een 2-weg systeem bestaat uit de douche en een handdouche of mengkraan. Een 3-wegsysteem heeft alle 3 onderdelen beschikbaar.. Alle losse elementen kunt u zelf bepalen en uitkiezen om zo tot uw ultieme douche-samenstelling te komen.
De keuze is enorm; rond, vierkant, mat zwart, chroom, Rose-goud, goud of rvs. Gaat u voor rond of vierkant? De keuze is aan u!

Plafond of muur uitloop? Wilt u liever een douche die uit het plafond komt of een douche die aan de muur bevestigd is. In feit is alles mogelijk, ook de keuze aan accessoires zoals handdouches, muurhaken voor de handdouche en uitloop van de doucheslang en de keuze in de vorm van de douche-stangen; recht of gebogen.

Plaatsing van de douche en mengkraan

Waar vaak niet over nagedacht wordt is hoe en waar de douche en het mengkraan-paneel geplaatst worden. Vaak is dat onder elkaar. De douche hangt precies boven het gedeelte waar je de bediening van de douche mee doet. Als je de douche wilt aandoen wordt je dus vrijwel altijd zelf even nat. Een ander punt is het onderhoud en schoonmaken. In Nederland zit veel kalk in het water.

Regelmatig schoonmaken is dan een vereiste. Zeker als je kiest voor(mat)zwart dan moet je na iedere douchebeurt alles grondig droogwrijven met een zachte doek of handdoek. Doe je dat niet dan zie je na een aantal maanden de witte kalkresten verschijnen en die gaan er vaak niet meer goed af zonder hard te boenen wat de laklaag vaak aantast. Ook dit voorkom je door de bedieningsunit op een plek te monteren die niet direct nat wordt als je doucht.

Verschillen in kwaliteit en functionaliteit

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een inbouwdouche.
Dit hangt erg af van uw budget. Maakt geld niet uit, dan zijn de mogelijkheden enorm, zeker bij de bekende A-merken kun je voor duizenden euro's uitgeven aan douchesets. Zijn deze kwalitatief beter dan goedkopere sets? Nee dat hoeft niet altijd. Het gaat naast de gebruikte materialen ook om interne onderdelen zoals de keramische thermostaat en draaidelen. Zelfs dure merken hebben vaak plastic of ABS onderdelen en dan met name de knoppen. SaniSupreme® levert de meeste sets met messing (rvs ijzer) onderdelen en die zijn zelfs robuuster en duurzamer dan ABS onderdelen. Verder zijn wat duurdere sets gemaakt van dikker plaatstaal (messing). Hoe dikker het is des te steviger en robuuster de set is, dit zie je vaak terug in de afdekplaat die op de mengkraanunit op de muur gemonteerd zit.

De voordelen van een Inbouwdouche

Het is een feit dat inbouwdouches steeds populairder worden: het design en  minimalistische uiterlijk maakt ze perfect voor moderne en trendy badkamers. Hierbij sommen we alle voordelen van een inbouwdouche voor je op:

Meer ruimte: Aangezien er geen buizen aan de muur bevestigd zijn stoot je je minder snel. Je maakt dus optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, vooral als de badkamer beperkt is in ruimte en grootte. Hierdoor beschik je over meer ruimte als je onder de douche staat zonder dat zonder dat het ten koste gaat van functionaliteit of comfort.

Eenvoudiger schoonmaken: In de praktijk zorgt een inbouw douchekraan ervoor dat je je douche veel sneller en makkelijker schoon kan maken. Zonder externe leidingen of een douchestang ben je binnen enkele minuten vaak al klaar.

Installatie-mogelijkheden: In tegenstelling tot een opbouwdouche kan je met een inbouwdouche de douche precies op de gewenste hoogte plaatsen. Ook de uitloop en toevoer van de handdouche en eventueel een kraan kun je precies op de juiste en gewenste hoogte en breedte plaatsen.

Stijlvol design: SaniSupreme® inbouw douchesets geven de badje doucheruimte een strakke, moderne en minimalistische uitstraling.

Combinatie-mogelijkheden: Door zelf te kiezen welke douchekop grootte, kleur van de onderdelen, afdekplaat, 2- of 3-wegsysteem, vorm etc. maak je je eigen douche uniek en precies zoals je hem zelf wil hebben. Er is geen beperking die je met complete inbouw-sets wel hebt.

 

 

De nadelen van een Inbouwdouche

Het grootste nadeel van een inbouwdouche is lekkage. Als de douche niet goed en professioneel ingebouwd is kan er sneller lekkage ontstaan in een van de waterslangen of buizen die gekoppeld zijn met de inbouw mengkraanunit. In dat geval zal een deel van de muur opengemaakt moeten worden om dit te controleren en te repareren.

Twijfelt u nog of heeft u advies nodig voor de aanschaf van een geschikte inbouw doucheset, neemt u dan gerust contact met ons op. Ons team van SaniSupreme® wil u graag adviseren over de mogelijkheden.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.